Plimbandu-mă prin showroom-ul Primera și aruncând o privire peste varietatea obiectelor de iluminat, m-am gândit să vă povestesc câte ceva despre lumină. Deoarece lumina este unul dintre cele mai importane elemente în crearea unui ambient armonios, vă propun să țineti seama de câteva aspecte, cum ar fi:

Stabilirea unui plan de iluminat

Crearea unui plan de iluminat facilitează pașii spre conturarea imaginii de final și vă poate oferi sugestii legate de așezarea diferitelor piese de mobilier. Amintiti-vă că fiecare cameră servește unui scop iar lumina trebuie să sprijine activitatea pe care o desfășurati in spatiul respectiv. Țineti cont de dimensiunea incăperii, de stil și de culorile pe care le-ați ales cu grijă

Alegerea inteligentă a consumabilelor

Becurile pe care le alegeți pot să emane o lumină caldă sau rece. Optați pentru tipul de bec care favorizează estetic încăperea voastra iar în cazul obiectelor de iluminat pe care folosiți des, puteti alege variantele de tip LED pentru a minimiza consumul și a vă păstra in trend cu tendințele ecologice.

Lumina să fie cat mai utila

Pe lângă scopul său estetic, lumina trebuie să fie întâi de toate utilă. Bucătăria este în general incăperea care necesită o luminozitate sporită, în special în locul în care gătiti și unde serviți masa. Vă propun obiecte de iluminat în stil “pendul” care oferă direcție luminii, creând focus pe zonele cheie.

Rămâneti fidel unui singur stil

Folosirea mai multor stiluri poate să creeze o ambiantă obositoare sau chiar haotică. Alegeți un singur stil și rămâneti fidel lui pentru a se crea acea senzatie de “flow”.