Sunt de părere că fotografiile pe care le alegem pentru decorarea pereţilor de acasă nu trebuie să fie nici scumpe şi nici perfecte. Este permis orice ne place. În schimb, este foarte important modul în care acestea sunt prezentate.

Fotografia m-a fascinat dintotdeauna, nu numai ca artă în sine, ci şi ca ocupaţie amatoare în rolul meu de mama a 3 copii minunaţi. Câteva din momentele preţioase imortalizate de aparatul de fotografiat şi-au castigat astfel dreptul de a decora colţul nostru de dining.

Mult timp m-am tot gândit, care ar fi cea mai avantajoasa şi totodată estetică redare a acestor amintiri. Pentru că efectul e foarte diferit în funcţie de suportul de material folosit.

Simetria este percepută de noi oamenii ca un lucru armonios. De aceea tindem în mod natural să ordonăm lucrurile într-un mod simetric. M-am intrebat de ce acest lucru nu ar fi valabil şi pentru un ansamblu de poze? Iată motivul pentru care în cele din urmă am decis să atârn pozele pe perete într-un format tip „grilă”.

După aceasta metodă, fiecare fotografie e ordonată într-o schemă geometrică strictă, asemănătoare tablei de sah. Distanţa dintre rame este egală în toate direcţiile. Acest principiu funcţionează cel mai bine când fotografiile au acelaşi format. Eu am optat chiar şi pentru acelaşi tip de rama; având, astfel, senzaţia că am realizat un ansamblu coerent şi deosebit de dinamic. Efectul? Vă invit să încercaţi şi voi şi să vă convingeţi singuri. Aştept cu mare plăcere şi curiozitate rezultatele voastre la:
contact@ioanamezei.ro